Община Девня си взима терена, на който държавата щеше да строи затвор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:45 / 28.08.2017
1298
Общинският съвет на Девня упълномощи кмета Свилен Шитов да предприеме необходимите законови стъпки, за да може общината да възстанови собствеността си върху земеделски имот, който се намира в местността Белите могили.

Преди години местната власт е предоставила близо 200-декаровия терен на Министерството на правосъдието, което е имало намерение да строи там затвор. Процедурата по актуването на поземления имот в държавна собственост обаче така и не е била финализирана, а общината иска да си върне земята.

"Водил съм разговори с министъра на правосъдието и с областния управител на Варна. Този имот не им трябва, защото до затворническото общежитие в Разделна държавата разполага с достатъчно място, за да построи още един обект за изтърпяване на наказания", обоснова предложението си кметът Свилен Шитов, което бе подкрепено от съветниците с пълно мнозинство.

По същия начин членовете на местния парламент делегираха правомощия на кмета за придобиване на 5 пасища със статут на държавна собственост, които се намират в непосредствена близост до утаителен басейн "Падина", а в съседство има и общински земи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).