Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Суворово предприе мерки за предотвратяване риска от наводнения
Автор: Екип Varna24.bg 09:01 / 30.09.2010Коментари (0)592
©
Мерки за предотвратяване на риска от наводнения предприе община Суворово. Предвид настъпващия дъждовен сезон с изключителна приоритетност за кметa Павлин Параскевов бе изпълнението на проект "Укрепване на мостово съоръжение и направа на пасарелки по дере в с. Чернево". Това е един от последните реализирани от общината проекти, за който бе спечелено финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерство на вътрешните работи. В осъществените строително - ремонтни дейности бяха вложение над 74 000 лв., като стойността включва и проектирането, и строителения надзор. Според Параскевов превенцията на риска от наводнения за населените места на територията на общината трябва да се осъществява чрез коригиране на речните корита с изграждане на бетонови кюнета и стени по цялото протежение на деретата или реките.

"От Междуведомствената комисия обаче се отпускат само средства за неотложни ремонти, а не за превантивна дейност", подчерта кметът. Проектът в с. Чернево включва основно почистване от наноси с цел увеличаване проводимостта на дерето и корекция на речното корито с цел прекратяване на по нататъшна ерозия на бреговете. Изпълнените възможни, съпътстващи дейности при реализация на проекта са: изграждане на подпорни стени обща дължина 26м. и височина 2,70м и бетониране на речното корито между тях и подмяна на неотговарящите на стандартите за безопасност мостове с нови три пешеходни моста с метални парапети.

При изпълнението на проекта бяха ремонтирани и отводнителните канавки и поставена стоманена решетка на една от тях, с цел отвеждане на дъждовните води от центъра на селото към реката.

През настоящата година, въпреки ограниченията във финансиране на различни проекти, наложени от настъпилата финансова криза и намаляване на възможностите за ремонт и поддръжка на публичната инфраструктура, общинска администрация на Суворово активно продължи работата си за осигуряване на привлекателна и безопасна среда за живот в населените места в съответствие с Общинския план за развитие.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: