Община Суворово предприе мерки за предотвратяване риска от наводнения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:01 / 30.09.2010
595
Мерки за предотвратяване на риска от наводнения предприе община Суворово. Предвид настъпващия дъждовен сезон с изключителна приоритетност за кметa Павлин Параскевов бе изпълнението на проект "Укрепване на мостово съоръжение и направа на пасарелки по дере в с. Чернево". Това е един от последните реализирани от общината проекти, за който бе спечелено финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерство на вътрешните работи. В осъществените строително - ремонтни дейности бяха вложение над 74 000 лв., като стойността включва и проектирането, и строителения надзор. Според Параскевов превенцията на риска от наводнения за населените места на територията на общината трябва да се осъществява чрез коригиране на речните корита с изграждане на бетонови кюнета и стени по цялото протежение на деретата или реките.

"От Междуведомствената комисия обаче се отпускат само средства за неотложни ремонти, а не за превантивна дейност", подчерта кметът. Проектът в с. Чернево включва основно почистване от наноси с цел увеличаване проводимостта на дерето и корекция на речното корито с цел прекратяване на по нататъшна ерозия на бреговете. Изпълнените възможни, съпътстващи дейности при реализация на проекта са: изграждане на подпорни стени обща дължина 26м. и височина 2,70м и бетониране на речното корито между тях и подмяна на неотговарящите на стандартите за безопасност мостове с нови три пешеходни моста с метални парапети.

При изпълнението на проекта бяха ремонтирани и отводнителните канавки и поставена стоманена решетка на една от тях, с цел отвеждане на дъждовните води от центъра на селото към реката.

През настоящата година, въпреки ограниченията във финансиране на различни проекти, наложени от настъпилата финансова криза и намаляване на възможностите за ремонт и поддръжка на публичната инфраструктура, общинска администрация на Суворово активно продължи работата си за осигуряване на привлекателна и безопасна среда за живот в населените места в съответствие с Общинския план за развитие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Прокуратурата задържа за 72 часа шофьорът, който блъсна и уби мъж...
Повече от 40 минути реанимационен екип към МБАЛ - Благоевград е о...
Повдигнаха обвинение на 37-годишен мъж за убийство на негов позна...
Брутално убийство в Силистра 
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Белгиец с алкохол в кръвта помля автомобил на пътя Варна-Бургас, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).