Осем улици във Вълчи дол ще бъдат ремонтирани с европейски средства

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
14:12 / 08.07.2019
1600
Осем улици във Вълчи дол ще бъдат ремонтирани с европейски средства, съобщиха от Областния информационен център-Варна. Строителните дейности ще се извършат по проекта "Реконструкция на улици в гр. Вълчи дол, община Вълчи дол“, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г., подмярка 7.2. "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Общата стойност на проекта е 1 916 039 лв. Бенефициент е Община Вълчи дол. Целта му е чрез реконструкция на улиците и модернизирането на техническата инфраструктура да се подобри качеството на средата в града.

Със европейските средства ще бъдат преасфалтирани изцяло улиците "Генерал Скобелев“, “23 септември“, "Странджа“, "Лиляна Димитрова“, "Тодор Каблешков“, "Гео Милев“, "Толбухин“ и "Александър Стамболийски“. Предстои и ремонт на тротоарните настилки на тези пътни отсечки. Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирмата “БГ Лендстрой“ ДЗЗД, проектант е "Инжстройпроект“ ООД, а строителният надзор ще осъществява "Билд строй контрол“ ДЗЗД.

Стартът на мащабните ремонти бе даден с церемония по първа копка, в която се включиха кметът на Вълчи дол Георги Тронков, представители на администрацията и фирмите, които ще работят по изпълнение на проекта.

Той е стартирал на 26.01.2018 г. и ще приключи на 26.01.2021 г., допълниха от Областния информационен център-Варна.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).