Още мъртви делфини, обвиняват бракониери

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:37 / 08.08.2016
776
Нови 4 мъртви делфинчета са изплували на плаж Корал. Те са били в изключително лошо състояние и изследването им е било на практика невъзможно.

"Изключително интересно беше, обаче установяването на редица нови факти около смъртта на делфинчетата, които потвърждават и обогатяват все повече общата картина на онова, което се случва. Например единият от случаите наподобяваше 100% друг случай от Румъния, когато на плажа е открит делфин от същия вид със завързана тухла на опашката, за да не изплува и да не разбере никой, че е жертва на бракониерски риболов", написа в социалните мрежи Атанас Русев.

Той пояснява, че трупът на въпросния делфин, открит на плажа Корал, е престоял почти седмица под вода, тъй като имал разлагане на цялата кожа. Такова може да се случи единствено, ако бозайникът е бил блокиран в мрежа, която е изчистена седмица, след полагането й.

"Относно единствената дейност на институциите до момента - това със зеления телефон на РИОСВ Бургас и общината, която трябва да се погрижи за умрелите делфинчета е един напълно развален телефон. От 10 приети сигнала - някой прави след това нещо на 3. В работно време, в продължение на 2 часа - никой така и не отговори на този розов телефон... та минах през 112. Това е единственото нещо, което прави държавата (напълно неспокосано), докато всеки ден умират нови и нови делфинчета", написа още мъжът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Зловещо убийство: Откриха обгорени тленни останки на мъж
57-годишен мъж от село Новачене е изчезнал след скандал 
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...
Взрив в домашна нарколаборатория в Хасково, мъж е тежко ранен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).