Откриват VIII Национален събор на читалищата в Бяла

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:50 / 22.06.2016
744
Днес в 18:30 часа на площад "Европа" в Бяла ще бъде открит Националният събор на читалищата Бяла - 2016. От днес (22 юни) до събота (25 юни) над 1500 самодейци, от 70 читалища ще вземат участие в осмото издание на събитието.

В рамките на четири дни, в часовете между 18:00 и 22:00 часа, жители и гости на морския град ще могат да се насладят на изпълненията на участниците в събора. Програмата е изключително разнообразна: певчески групи и танцови състави от всички възрасти, кукери, театрални групи и групи за скечове, групи за обичаи са само част от всичко, което ще се случи на откритата сцена на площада в Бяла. Ще бъде организирано и изложение "Произведено в България - читалища", в него ще се включат читалища с дейност в областта на изобразителното и приложно изкуство. Ще бъдат проведени и кръгли маси, в рамките на които ще се обсъждат актуални читалищни проблеми и ще бъдат обменени идеи, опит и добри практики.

Националният събор на читалищата в Бяла се утвърди като най-мащабния по родното Черноморието и бързо се превърна в едно от любимите и най- дългоочаквани събития в региона. В тазгодишното издание участие ще вземат читалища от 19 области: Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Монтана, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Хасково, Шумен, Ямбол.

Организаторите, Община Бяла и НЧ "Пробуда - 1928" са се погрижили VIII Национален събор на читалищата да остане скъп спомен за всички участници. Всяко читалище ще получи статуетка със символа на Събора, грамоти за всяка група, а на най-атрактивните ще бъдат връчвани дипломи и златни медали. Едно читалище ще получи специалната награда от кмета на Община Бяла.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...
Взрив в домашна нарколаборатория в Хасково, мъж е тежко ранен
Американец с близо 3 промила алкохол в кръвта катастрофира на АМ ...
Бащата на кмета на Омуртаг остава в ареста, въпреки че е кандидат...
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).