Пенсионери от Велико Търново останаха възхитени от красотата на Девненската долина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:15 / 31.10.2017
1727
Пенсионери от Велико Търново бяха на двудневно посещение в Девня. По този начин от местния Съюз на пенсионера - 2004 върнаха жеста на своите набори от старопрестолния град, които миналата година посрещнаха девненци в старата столица.

В рамките на визитата гостите разгледаха природните и културно-историческите забележителности в Девненската долина, сред които Музеят на мозайките, вила "Марциана", етнографската сбирка в Падина и паркът в селото, местността Побити камъни, етнографската къща в село Кипра, Вълшебния извор и др. Гид на гостите и през двата дни бе председателят на Съюз на пенсионера - 2004 - Девня, Демир Кръстев.

Специален акцент в организираната от местната община опознавателна обиколка на града бе и гордостта на социалистическа България - Девненският промишлено-транспортен комплекс. В "Агрополихим" великотърновските пенсионери участваха в беседа с представители на завода, които подариха на възрастните хора различни видове торове.

Кулминация на двудневната визита на пенсионерите бе празничната вечеря в ресторант "Девня", на която присъстваха кметът на общината Свилен Шитов, неговият заместник Донка Йорданова, председателят на Съюз на пенсионера - 2004, заместник-председателят на областното ръководство на организацията Стоянка Христова, възрастни хора от Девня и др.

Свилен Шитов приветства всички и изрази задоволство от факта, че пенсионерските организации водят активен социален живот и си гостуват едни на други. Кметът пожела на всички крепко здраве и акцентира, че Девня има много богато културно-историческо наследство и природни забележителности, които общината възнамерява да популяризира за сметка на индустриалния ѝ имидж.

Градоуправникът поднесе поздравителен адрес на Радка Маркова - председател на областното ръководство на Съюз на пенсионера - 2004 - В. Търново. На свой ред г-жа Маркова изказа благодарност към Свилен Шитов и всички девненци за топлото посрещане и заяви, че гостите са останали възхитени и удивено от видяното в Девненската долина, както и че никога досега не им е минавало през ума, че в тази община има толкова красиви и привлекателни места без аналог в страната.

Заместник-кметът Донка Йорданова закичи всички гости със значки с герба на Община Девня, подари им по един екземпляр от книгата "Бъдеще за Девня" и вестник "Общински вести". Празникът на хората от третата възраст продължи с песни, танци и приятелски раздумки до късно вечерта. Във веселието се включиха малката Жаклин от модерния балет "Тиерра" и певческата група при НЧ "Просвета-1900" - гр. Девня.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).