Песни от всички фолклорни области огласиха Празника на пенсионера в Девня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 18.09.2018
1794
Много позитивно настроение, сладки раздумки, песни от всички фолклорни области на България и прилична гощавка под пъстра сянка белязаха Празника на пенсионера в Девня, който се провежда за девета поредна година по повод Международния ден на възрастните хора.

Въпреки че празникът официално се чества на 1 октомври, хората от третата възраст в Девня са единодушни, че хубавото септемврийско време трябва да се използва. Затова и вече стана традиция те да се събират в Деня на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и на майка им София. 

Мало и голямо изпълни  парковата мебел пред  откритата сцена в местността Разсадника, за да съпреживее мистерията на българските гласове в изпълнение на фолклорния квартет "Славей“.  

Времето премина толкова бързо, колкото преминава само когато човешката душа ликува. За финал всички извиха голямо хоро и си пожелаха здраве, щастие и дълголетие. 

Организатори на събитието бяха Община Девня и местната структура на Съюза на пенсионера – 2004 с председател Демир Кръстев. Празника уважиха кметът Свилен Шитов, председателят на Общинския съвет Владимир Ненков, представители на пенсионерски организации и др. В своята реч към насъбралото се множество градоуправникът посочи, че не само младите, но и възрастните хора са приоритет за общината. 

"Изпълняваме това, което сте ни казали, че трябва да свършим като ангажимент“, заяви Свилен Шитов и даде за пример откритата сцена и облагородяването на парковото пространство, за което идея дадоха пенсионерите преди 3 години. 

"Във времената, в които живеем,  вие сте пример за всеки един от нас. Тук са и моите родители, на които благодаря за това, че са ме възпитавали да уважавам възрастните и да се вслушвам в техните съвети“, заяви още кметът. Той благодари на всички и им пожела да бъдат все така дейни, борбени и единни. 

На свой ред празнични приветствия към възрастните хора отправиха председателят на Съюз на пенсионера 2004 - Девня Демир Кръстев и членът на Централния съвет на организацията г-жа Стоянка Христова. Те изказаха благодарности на кмета за всичко, което прави за жителите на общината и за нейния просперитет, както и за уважението към всеки един гражданин.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).