Петокласничка от Девня намери пълен портфейл, но не се поколеба да постъпи честно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
08:42 / 12.04.2018
3623
Петокласничката Айлин Ферад от Основно училище "Св. св. Кирил и Методий“ - град Девня  намери портфейл, пълен с пари, и не се поколеба да постъпи честно. Това разказа пред "Девня нюз“ една от учителките на момичето –  г-жа Живка Валентинова, която ѝ е преподавала в началния курс на обучение.
  
По време на пролетната ваканция група ученици и техните учители тръгнали от кв. "Повеляново“ на екскурзия за замъка в село Равадиново. Сядайки в автобуса, Айлин забелязала на седалката портфейл. Отворила го и видяла, че вътре има пари и лични документи. 

Въпреки че в този момент около нея нямало други ученици и учители, Айлин веднага известила г-жа Валентинова за изгубената вещ и я предала. От своя страна педагожката разговаряла с шофьора, от когото разбрала, че преди това автобусът е превозвал служители на завода "Агрополихим“, с който транспортната фирма имала сключен договор. На тръгване за Равадиново водачът отбил автобуса на портала на предприятието и предал изгубената вещ. 

Оказало се, че тя е собственост на инж. Галин Грозев – специалист по автоматизация и управление на химични процеси и торове, който в момента е в отпуск и е в Стара Загора. 

"В портфейла ми имаше 200 лева, лична карта, шофьорска книжка и талон. От сърце благодаря на Айлин, на нейните родители и учители за начина, по който са я възпитали. Ако не беше предала портфейла ми, това със сигурност щеше да обърка плановете ми за отпуската“, разказа инж. Грозев. 

Самата Айлин е будно и жизнерадостно дете с афинитет към българския език и  литературата, разказа началната ѝ учителка. Има две по-големи сестри – едната студентка в Икономически университет - Варна, а другата е продавач-консултант в кв. "Повеляново“. Майката и бащата на момиченцето са много съвестни хора, никога не са отсъствали от родителски срещи и винаги са участвали активно в различни инициативи на училището, разказа г-жа Валентинова. 

"Мама и татко винаги са ми казвали, че не е толкова важно да съм отличничка, но че винаги трябва да постъпвам честно с хората, да не ги лъжа, да спазвам обещанията си и да помагам с каквото мога", разказа малката Айлин, чието име означава "лунна светлина".

Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).