Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пиян шофьор бе арестуван след като се опита да подкупи полицаи
Автор: Екип Varna24.bg 10:27 / 05.05.2023Коментари (0)518
©
34-годишният Ш.А. е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Разград за предложен подкуп от 190 лева, които опитал да даде на полицейски служители, за да не изпълнят своите служебни задължения и да не му съставят акт за установено административно нарушение на негов приятел, след като при проверка се установило, че мъжът управлявал автомобила си след употреба на алкохол и без да притежава свидетелство за право на управление на МПС. Това съобщиха от прокуратурата за Varna24.bg.

На 29 април 2023 г. обвиняемият пътувал с автомобила на свой приятел между селата Хърсово и Голяма вода в област Разград. Колата била забелязана от полицейски екип, извършващ контрол на автомобилния транспорт, и били предприети действия за спирането й за проверка. Въпреки това водачът на МПС не спрял и след разминаването на двата автомобила, рязко ускорил скоростта. Тогава полицаите предприели действия за настигането му, последвало преследване, като в крайна сметка колата на нарушителя била спряна в задънена улица в село Богданци.

При последвалата проверка, станало ясно, че водачът на автомобила няма свидетелство за право на управление на МПС и е употребил алкохол, за което той сам признал. При тестване по надлежния ред с техническо средство било установено, че мъжът е управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта си под 1,2 на хиляда, а именно с 1,11 на хиляда.

Още докато подготвяли уреда за тестване, към полицейските служители се приближил обвиняемият Ш.А. и предложил да им даде пари, за да не изпълнят своите служебни задължения. Мъжът бил предупреден, че извършва престъпление и ще бъде задържан, но той продължил да настоява и поставил пари под служебния таблет в полицейския автомобил – 190 лева. Последвало задържането му. Служителите на реда незабавно уведомили дежурния разследващ полицай, който пристигнал на място и извършил оглед. Образувано било бързо производство по случая.

Ако бъде признат за виновен Ш.А. може да получи наказание до десет години "лишаване от свобода“ и глоба до 15 000 лева. Предстои делото срещу 34-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Окръжен съд - Разград








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: