Пиян шофьор уби мъж при катастрофа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:27 / 02.03.2023
1305
43 - годишен мъж от Варна е арестуван след тежко пътнотранспортно произшествие на 1 март 2023 г., на пътя София – Варна, близо до разклона за село Алваново. Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Варна за Varna24.bg.

Около 21.56 ч в община Търговище – на път I-4(София-Варна) в местността "Пчелина“ край с. Алваново, неправоспособен водач от гр. Варна, управлявайки в посока гр. Варна-гр. София лек автомобил "Ауди А6“, при навлизане в лява крива е изгубил контрол над управляваното от него МПС.

В резултат автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е блъснал странично в лявата част на правомерно движещ се там в противоположна посока лек автомобил "Фиат Пунто“.

При пристигането на полицията е направен тест за алкохол на другия водач, който е отчел, че мъжът е карал в нетрезво състояние. 

Мъжът е бил задържан.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Търговище.

Напомняме, че Прокуратурата на Република България е предприела множество инициативи към изменение на Наказателния кодекс за престъпленията по транспорта – увеличаване на санкциите, отнемане на МПС, свързани с престъпления по транспорта след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Отново меле на пътя Варна-Русе, пострадала е жена
Организират футболен турнир, каузата е благородна
Задържаха жена, пробола с ръжен мъжа си
Шумен отбеляза Гергьовден с фолклорен концерт
Кметът Димитров поздрави имениците в Търговище за Гергьовден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).