Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плеяда руски звезди на киното пристигат за "Золотой Витязь"
Автор: Екип Varna24.bg 12:22 / 16.06.2016Коментари (0)996
©
Славянски форум на изкуствата "Золотой Витязь", България, 2016, е организиран от Фондация "Устойчиво развитие за България", СОК "Камчия" и Славянския форум на изкуствата "Золотой Витязь", с президент народният артист на Руската федерация Николай Бурляев - писател, поет, драматург, член на Президиума на Обществения съвет на Министерството на културата на РФ, на Патриаршеския съвет по култура и на ръководството на Съюза на кинематографистите в Русия. Тази година Форумът протича под знака на Министерството на културата на Руската федерация.

В продължение на месец на сцените в СОК "Камчия", Варна, Шумен и София ще бъдат показани шедьоври на руското кино. За да ги представи пристига плеяда руски звезди на киното, сред които художник-аниматорът Александър Петров - носител на "Оскар" (за анимационния филм "Старецът и морето", 2000 г.) и лауреат на Държавна премия на Руската федерация, член на Съюза на кинематографистите на Русия, на Международната асоциация на аниматорите и на Американската киноакадемия; Инга Шатова - актриса и директор на Кинофорума "Золотой Витязь"; Леонид Мозговой - заслужил артист на Русия, актьор в театъра и киното, лауреат на наградата "Ника", за най-добра мъжка роля; народната артистка на Русия Нина Усатова - носител на ордена "За заслуги пред Отечеството" - за принос в развитието на театралното изкуство, и на премията "Ника" за най-добра женска роля; режисьорът Борис Лизньов, Наталия Петрова - директор на киностудия, генералният продуцент Олег Ситник и др.

В богатата програма на форума до 12 юли са включени изложби, мастър-класове, дискусии, прожекции и кино лектории. В СОК "Камчия" ще бъде открит Клуб на изкуствата, на който "Золотой Витязь" ще дари повече от 50 игрални, документални и анимационни филма.

Изтъкнати творци в областта на културата от България и Русия ще участват в международната конференция "Славянската култура - вчера - днес - утре" на 21 юни, а по-късно същият ден народният артист на Русия Леонид Мозговой ще представи своя моноспектакъл "Пушкин".

Варненската публика ще има възможност да види още "Гоголь. Ближайший" с участието на Николай Бурляев и Инга Шатова, "Излечить страх" на режисьора Александър Пархоменко, шедьовъра "Анна от 6 до 18" на Никита Михалков, "Остров" ще бъде представен от Народната актриса на русия Нина Усатова и 77-минутна колекция от руски анимационни филми.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бедствено положение по Южното Черноморие
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Неправилно паркиране във Варна
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: