Плеяда руски звезди на киното пристигат за "Золотой Витязь"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:22 / 16.06.2016
998
Славянски форум на изкуствата "Золотой Витязь", България, 2016, е организиран от Фондация "Устойчиво развитие за България", СОК "Камчия" и Славянския форум на изкуствата "Золотой Витязь", с президент народният артист на Руската федерация Николай Бурляев - писател, поет, драматург, член на Президиума на Обществения съвет на Министерството на културата на РФ, на Патриаршеския съвет по култура и на ръководството на Съюза на кинематографистите в Русия. Тази година Форумът протича под знака на Министерството на културата на Руската федерация.

В продължение на месец на сцените в СОК "Камчия", Варна, Шумен и София ще бъдат показани шедьоври на руското кино. За да ги представи пристига плеяда руски звезди на киното, сред които художник-аниматорът Александър Петров - носител на "Оскар" (за анимационния филм "Старецът и морето", 2000 г.) и лауреат на Държавна премия на Руската федерация, член на Съюза на кинематографистите на Русия, на Международната асоциация на аниматорите и на Американската киноакадемия; Инга Шатова - актриса и директор на Кинофорума "Золотой Витязь"; Леонид Мозговой - заслужил артист на Русия, актьор в театъра и киното, лауреат на наградата "Ника", за най-добра мъжка роля; народната артистка на Русия Нина Усатова - носител на ордена "За заслуги пред Отечеството" - за принос в развитието на театралното изкуство, и на премията "Ника" за най-добра женска роля; режисьорът Борис Лизньов, Наталия Петрова - директор на киностудия, генералният продуцент Олег Ситник и др.

В богатата програма на форума до 12 юли са включени изложби, мастър-класове, дискусии, прожекции и кино лектории. В СОК "Камчия" ще бъде открит Клуб на изкуствата, на който "Золотой Витязь" ще дари повече от 50 игрални, документални и анимационни филма.

Изтъкнати творци в областта на културата от България и Русия ще участват в международната конференция "Славянската култура - вчера - днес - утре" на 21 юни, а по-късно същият ден народният артист на Русия Леонид Мозговой ще представи своя моноспектакъл "Пушкин".

Варненската публика ще има възможност да види още "Гоголь. Ближайший" с участието на Николай Бурляев и Инга Шатова, "Излечить страх" на режисьора Александър Пархоменко, шедьовъра "Анна от 6 до 18" на Никита Михалков, "Остров" ще бъде представен от Народната актриса на русия Нина Усатова и 77-минутна колекция от руски анимационни филми.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Зловещо убийство: Откриха обгорени тленни останки на мъж
57-годишен мъж от село Новачене е изчезнал след скандал 
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).