Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Поискаха изслушване на Цветан Цветанов по делото "Килърите"
Автор: Екип Varna24.bg 14:49 / 22.11.2011Коментари (0)1486
© Impact Press Group
Поискаха изслушване на министър Цветан Цветанов по делото "Килърите". След като резервният защитник на подсъдимия Райчо Стойнев - адвокат Анатоли Дочев се яви в залата и бе включен в процеса, бе даден ход на петото заседание по делото "Килърите". Съдия Димчо Луков призова страните към конструктивност, защото и четиримата свидетели, призовани за днес, живеят далеч от Шумен.

Аргументирайки се с изказването на министър Цветан Цветанов от неделя, отнасящо се до делото "Килърите", адвокат Лъчезар Таков поиска той да бъде призован в съдебната зала. Ако това искане бъде уважено, министър Цветанов би трябвало да отговори дали е осъществявал контакт с някой от членовете на съдебния състав и какво има предвид с желанието си за поощряване на съдебния състав. Прокурор Стефка Якимова възрази с аргумента, че показанията на министър Цветанов с нищо няма да допринесат за изясняване на факти от делото, а освен това адвокат Таков е вкарал политика и е забавил процеса.

Според прокурор Ася Петрова искането за изслушване на Цветан Цветанов предпоставя последващо искане за отвод на председателя на съдебния състав Димчо Луков. То цели осуетяване на съдебното следствие и не касае предмета на доказване. Адвокат Георги Стефанов отговори, че разпитът на вътрешния министър няма да изясни нищо относно обвинителния акт, но би допринесъл за изясняване на това дали се влияе на съдебния състав в посока за ограничи правото на защита. Ще се изясни и дали това не е намеса във вътрешното убеждение как да се води този процес. Според адвокат Ивета Анадолска искането е допустимо, защото е поставена под съмнение обективността на съдебния състав. Адвокат Анатоли Дочев призова съдия Димчо Луков сам да си направи отвод като гаранция за независимостта на съда. Подсъдимият Петър Стоянов заяви, че с поведението си министър Цветан Цветанов показва, че знае много за делото "Килърите". Тепърва ще се тълкуват думите му и ще се разрази скандал около тях, но ако министър Цветанов дойде в залата и даде разяснения ще се намали напрежението върху всички страни.

Съдът се оттегли на съвещание, след което ще се произнесе относно искането на адвокат Лъчезар Таков за изслушването на министър Цветан Цветанов.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Абитуриентски балове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: