Поискаха изслушване на Цветан Цветанов по делото "Килърите"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:49 / 22.11.2011
1490
Поискаха изслушване на министър Цветан Цветанов по делото "Килърите". След като резервният защитник на подсъдимия Райчо Стойнев - адвокат Анатоли Дочев се яви в залата и бе включен в процеса, бе даден ход на петото заседание по делото "Килърите". Съдия Димчо Луков призова страните към конструктивност, защото и четиримата свидетели, призовани за днес, живеят далеч от Шумен.

Аргументирайки се с изказването на министър Цветан Цветанов от неделя, отнасящо се до делото "Килърите", адвокат Лъчезар Таков поиска той да бъде призован в съдебната зала. Ако това искане бъде уважено, министър Цветанов би трябвало да отговори дали е осъществявал контакт с някой от членовете на съдебния състав и какво има предвид с желанието си за поощряване на съдебния състав. Прокурор Стефка Якимова възрази с аргумента, че показанията на министър Цветанов с нищо няма да допринесат за изясняване на факти от делото, а освен това адвокат Таков е вкарал политика и е забавил процеса.

Според прокурор Ася Петрова искането за изслушване на Цветан Цветанов предпоставя последващо искане за отвод на председателя на съдебния състав Димчо Луков. То цели осуетяване на съдебното следствие и не касае предмета на доказване. Адвокат Георги Стефанов отговори, че разпитът на вътрешния министър няма да изясни нищо относно обвинителния акт, но би допринесъл за изясняване на това дали се влияе на съдебния състав в посока за ограничи правото на защита. Ще се изясни и дали това не е намеса във вътрешното убеждение как да се води този процес. Според адвокат Ивета Анадолска искането е допустимо, защото е поставена под съмнение обективността на съдебния състав. Адвокат Анатоли Дочев призова съдия Димчо Луков сам да си направи отвод като гаранция за независимостта на съда. Подсъдимият Петър Стоянов заяви, че с поведението си министър Цветан Цветанов показва, че знае много за делото "Килърите". Тепърва ще се тълкуват думите му и ще се разрази скандал около тях, но ако министър Цветанов дойде в залата и даде разяснения ще се намали напрежението върху всички страни.

Съдът се оттегли на съвещание, след което ще се произнесе относно искането на адвокат Лъчезар Таков за изслушването на министър Цветан Цветанов.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (119):
04.08.2021 Опитаха да убият свидетел по делото "Килърите"
24.08.2018 Туцо от "Килърите" заработвал в затвора като санитарка
24.01.2018 Прокурор с потресаващи разкрития за "Килърите"
22.12.2017 Варненски прокурор с отличие за работата си по делото "Килърите"
01.12.2017 Доживотен затвор за трима от "Килърите"
18.01.2017 Васил Костов от "Килърите" не успя да обжалва доживотната си присъда
Още новини от Регионални новини:
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).