Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Показаха новата система за сигурност на пристанищата пред министъра на транспорта
Автор: Иван Сотиров 15:58 / 21.06.2019Коментари (0)2769
За близо 7.3 млн. лева бе реализиран важен за пристанищата във Варна и в нашия град проект. Изградените системи за превенция на риска и повишаване на сигурността на пристанището в Бургас бяха инспектирани лично от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и кмета Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Системата, която представлява превенция на риска и повишаване на сигурността на територията на морските пристанища, е част от целия комплекс от системи и мерки, които имат за цел защита на сигурността на границите на България, която е и външна граница на Европейския съюз", отбеляза  Желязков.

В рамките на проекта са изградени и въведени в експлоатация системи за превенция на риска и повишаване на сигурността в Пристанищен терминал Бургас - Изток 1, Пристанищен терминал Варна - Изток 1, Пристанищен терминал Варна - Запад. Изградени са и два командни и контролни оперативни центъра за мониторинг и управление на комплекса от технически системи, свързани чрез платформа за интегрирана аналитична обработка на информация, превенция и устойчиво потискане на рисковите потенциали. Модерните компютърно-базирани системи за сигурност позволяват непрекъснато във времето видеонаблюдение на обектите. Осигурени са нови работни места в изградените центрове, като на персонала, обслужващ центровете е проведено специално обучение за работа с монтираната високо технологична техника.

С реализацията на проекта са изградени нови системи, базирани на последно поколение дигитални технологии, които позволяват да се контролира достъпа на територията на морските пристанища. Терминалите, на които са изградени системите, попадат в обхвата на действащото международно и национално законодателство и са терминали, определени като национална критична инфраструктура. С реализирането на проекта се постига технологично усъвършенстване за предоставяне на ново качествено ниво на обслужване в зоната на морските пристанища на България. С изградените системите се постига пълно покритие на обектите - предмет на проекта, като се осъществява наблюдение "ден и нощ", с високо качество на изображението.

Оперативната съвместимост на изградените системи позволява по-ефективно използване на националните ресурси за защита на интересите на държавата в областта на морския транспорт. С цел предоставяне на информация на националните заинтересовани служби, е изградена комуникационна линия между системите за видеонаблюдение на ДППИ и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност“ при Министерството на вътрешните работи на България.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: