Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Полицейският участък в Шабла отново работи
Автор: Петър Дучев 15:16 / 30.05.2024Коментари (0)1163
©
С възстановяването на РУ – Шабла даваме възможност на колегите за по-бърза реакция, но по-важното – възвръщаме у хората усещането за сигурност и спокойствие. С тези думи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов официално откри възстановеното районно управление в града, което бе сред редицата полицейски и гранични структури, закрити в резултат на прибързано извършена преди две години реформа.

"Не приемам промени, започнали и завършили с полицаите на терен", подчерта вътрешният министър пред кмета и жителите на общината, която има както морска, така и сухопътна граница със съседна Румъния. Той потвърди основния приоритет в работата на МВР – сигурността на гражданите, чието гарантиране зависи изключително от функционалността на структурите по места.

На служителите на РУ – Шабла, ръководени от главен инспектор Васил Ялнъзов, Министър Стоянов пожела да изпълняват с чест и достойнство служебните си задължения: "Гордейте се, че са част от Министерството на вътрешните работи и знайте, че винаги може да разчитате на мен".

След гостите на церемонията по официалното възстановяване на дейността на районното управление бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев и директорът на ОДМВР – Добрич  старши комисар Красен Торимацов.

РУ – Шабла обслужва територията от 325 кв. м и население от 4322 души, съсредоточени в 16 населени места. Община Шабла има както морска, така и сухопътна граница с Република Румъния. През месеците юли и август на територията на общината патрулират съвместни българо-румънски екипи, които се грижат за сигурността на гостите и жителите на Шабла.

През 2022 г. районното управление бе преобразувано в участък към РУ -Каварна. Подобна съдба сполетя и РУ - Албена, което бе преструктурирано в участък към РУ - Балчик.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: