Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Полша с първо място сред хоровите колективи във фестивала "Заедно в 21 век“
Автор: Екип Varna24.bg 12:02 / 26.07.2017Коментари (0)1893
©
С прекрасен спектакъл-концерт на хор "Канто", ръководен от Мариян Шчепански, премина вечерта на Полша в рамките на 10-то юбилейно издание на фестивала "Заедно в 21 век", който се провежда в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". 

Момчетата и момичетата от полския град Влоцлавек - на река Висла, изнесоха 90 минутен спектакъл. С прекрасното многогласие те пренесоха духа на Полша на камчийска земя. Между атрактивните изпълнения хор "Канто" бе подготвил изненади за публиката - представена бе традиционната полска народна носия, а също и характерните за страната ястия.

Днес хор "Канто" бе обявен за победител сред хоровите колективи в юбилейното издание на Фестивала "Заедно в 21 век", а ръководителят им Мариян - за най-добър диригент.

В хор "Канто" пеят 54 ученици в музикалното училище "Чеслав Немен" във Влоцлавек. За участието си във фестивала в "Камчия" те са подкрепени от институцията за местно самоуправление в областта Куявско-Поморские, от кметството на Влоцлавек, от ANWIL SA и от МРЕС - Влоцлавек.

Утре за участие във фестивала ще се присъединят и 30 деца от хора на музикалното училище "АСБЕЕК" в гр. Потск. Заедно с тях в "Камчия" ще са и две от най-известните полски диригентки - Барбара Гаек - Краска от гр. Забже и Агнешка Йохимек - Трела от Краков.

В рамките на фестивала се работи и по създаването на собствен сайт на "Вместе в 21 век" - www.kamchia.org, а българските хорови колективи могат да се включат в международния хоров портал - www.chortownia.org.
Фестивалът "Заедно в 21 век", организиран от Фондация "Устойчиво развитие за България" и СОК "Камчия" обединява художници, певци, музиканти, танцови състави, хорове, фотографи, поети, писатели, композитори и деца от 12 държави - Русия, България, Молдова, Полша, Грузия, Армения, Израел, Румъния, Литва и др. Творци от различни националности са в "Камчия", за да създават нови творби, да работят, да опознаят красотата на страните си и да разберат, че именно те - творците на 21 век, са посланиците на красотата и мира, те са миротворците на нашия век.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: