Помагат на инвалиди и безработни в Бяла и Долни Чифлик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:14 / 20.12.2017
1912
Иновативен метод подпомага лица в риск - трайно или продължително безработни и хора с увреждания в общините Бяла и Долни Чифлик. Това е мобилен екип от специалисти, които работят на терен - посещават отдалечени места, влизат в домовете на неподвижни или трудноподвижни лица, за да им подпомогнат живота, стана ясно на пресконференция, провела се днес в Областния информационен център във Варна. На нея присъстваха Кина Павлова - главен експерт "Социални услуги" в община Долни Чифлик и Борислав Френчев от "Форум гражданско общество".

Обхванати са общо 85 души. 35 от тях (20 от община Долни Чифлик и 10 от Бяла) са лица, които ще преминават професионално обучение, с цел намиране на работа. 40 възрастни хора и 10 инвалиди пък получават социалната услуга от експертите от Мобилния екип за социална и здравна работа на терен. Има и рехабилитатор, който посещава домове, за да помага на лица с Детска церебрална парализа. В екипа са включени и експерти - психолози, социални работници, логопеди, терапевти, трудови консултанти, здравни работници, юристи, икономисти.

Безработните, които посещават курсове за придобиване на нова професия, ще бъдат назначени на работа за срок от 6 месеца.

Целта е подобряване на качеството на живот на хората с увреждания и техните семейства, повишаване на мотивацията им за водене на независим и самостоятелен начин и интеграция на пазара на труда в общините Бяла и Долни чифлик, стана ясно на пресконференцията днес.

Иновативният метод е проект: BG05M9OP001-2.005 "Активно включване", проект BG05M9OP001-2.005-0011-C01"Активни в труда на територията на общините Бяла и Долни Чифлик". Водеща организация е сдружение "Форум гражданско общество", а партньори двете общини във Варненска област. Продължителността на проекта е 19 месеца от 01.05.2017 г. до 30.11.2018 г., бе съобщено на пресконференцията днес.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).