Потвърдено: Овцевъдът е заразен с антракс!

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
12:33 / 05.10.2017
2809
Благодарение на бързите и адекватни действия на Районната прокуратура в Разград е предотвратена опасността от разпространение на болестта антракс по хора и животни в Разградско. Проверката, разпоредена по случая със заразен с антракс овцевъд и животните му, ще продължи, след като излезлите проби са потвърдили съмненията. Положителни са пробите, взети от 45-годишния овцевъд от разградското село Трапище, както и на две от умрелите животни във фермата му, в която се отглеждат 560 овце. До момента там е констатирана смъртта на 10 животни, но са били взети проби само на две от тях.

След като Районната прокуратура в Разград образува преписка по случая, с постановление овцевъдът бе изолиран в болнично заведение. Районната прокуратура в Разград разпореди на директора на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград да изпълни правомощията си по Закона за здравето за задължителната изолация в болнично заведение на овцевъда, заразен с антракс.

След разпореждането на Районната прокуратура в Разград органите на РУ на МВР в Лозница и на ОД на МВР в Разград са съдействали за привеждането на пациента в болнично заведение при спазване на всички мерки за сигурност и безопасност, за да не се допусне заразяване с антракс и на други лица.

До разпореждането на Районната прокуратура в Разград се стигна след самосезиране по публикации в медии за овцевъд, за когото имало съмнение, че е заразен с болестта антракс - кожна форма.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).