Повечето провадийци, взели участие на референдума, казаха "да" на възстановяването на баните

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:18 / 16.05.2017
1420
97 процента от всички, които са се включили в местния референдум в Провадия, са подкрепили идеята да бъдат възстановени минералните солни бани в града, както и хирургичното и родилно отделение на общинската болница. Избирателната активност обаче е била около 20 на сто - крайно недостатъчна, за да стане резултатът задължителен, коментира във варненския ефир на Дарик инж. Кадрия Мехмед - председател на Инициативния комитет за организиране на допитването.

По нейни думи комитетът е бил сериозно критикуван заради ниската активност, тъй като провадийци не са били достатъчно информирани, че предстои референдум.

"Инициативният комитет направи всичко по силите си. Ние сме просто едни граждани и това беше гражданска инициатива, зад която не стоят партия или икономическа сила с ресурс. Разгласата в Провадия беше от уста на уста", обясни инж. Мехмед.

Тя увери, че инициативата няма да приключи и Общинският съвет трябва да разгледа резултатите от местното допитване. Ако бъде възстановено балнеолечението в града, това би довело до подобряване на икономическото състояние на провадийците, до развиване на туризъм и работа за малкия бизнес, смята Мехмед.

Възвръщането на хирургично и родилно отделение ще стабилизират болницата в Провадия, която всяка година е застрашена от закриване. Бременните са принудени да раждат в Спешния център, във Варна и по пътищата, твърди провадийката.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).