Правят българо-гръцки център в Тервел

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:55 / 28.09.2010
724
Българо-гръцки център с двама експерти планират да разкрият в община Тервел, стана ясно на пресконференция във Варна по повод приключващ проект за стимулиране на екотуризма между общините Тервел и Волос. Центърът ще се помещава в сградата на община Тервел и ще осъществява контакти с гръцката община, като ще подпомага обмяната на опит между заинтересовани лица, поясни Елена Костадинова, ръководител на проекта.

Костадинова каза още, че идеята е туристи във Волос, които са се наситили на местните забележителности, но искат да продължат почивката си, да могат да направят това в България. Тервел предлага близки до гръцката община условия, но има какво да се желае за подобряване достъпа до местните атракции, сред които са Сухата река и дивечовъдната станция.

Тъкмо ловният и екотуризмът са акцент в разработената по проекта стратегия, коментира още Елена Костадинова. По думите й в развитието на региона като туристическа дестинация могат да се включат и близките общини Каспичан и Крушари. Проектът, който приключва на 10 октомври, е по ОПРР, а по него са усвоени 200 000 лв., станя ясно още от пресконференцията.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Министър и кмет: Това място на нашето море по нищо не отстъпва на...
Прокуратурата се зае със срязаните спирачки на влака Лом - Брусар...
Издирваният Петър от Бояново е открит
Смразяващо убийство! Жена бе убита с кол
Жената, бита брутално във Враца: Страхувам се от сянката си, накр...
Мъж уби своя 60-годишен баща, а след това се хвърли под влак в Си...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).