Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предадоха на съд четирима, откраднали 88 кошера с пчелни семейства за над 20 000 лв.
Автор: Екип Varna24.bg 16:15 / 13.02.2018Коментари (0)1970
©
На съд с обвинителен акт Районната прокуратура в Генерал Тошево е предала четирима, извършили след предварителен сговор при условията на продължавано престъпление и чрез използване на 3 превозни средства кражба на 88 кошера заедно с пчелните семейства. Стойността на отнетото от владението на земеделския производител Иван Ив. е 20 273 лева.

31-годишният Ивайло И. и 29-годишният Васил Г. са извършили престъплението в условията на опасен рецидив. За съучастника им - 37-годишния Данаил П., деянието е при условията на повторност. Срещу Ивайло и Данаил се водят и други наказателни производства, а в момента Данаил в ареста по друго производство за държане и разпространение на наркотици. Четвъртият съучастник и инициатор за кражбата - 33-годишният Здравко Д., също като останалите е осъждан.

На 18 март 2014 г. вечерта четиримата подсъдими отишли с три автомобила в имота на земеделския производител в добричкото село Калина. Там се намирал пчелин с 230 пчелни кошера. Целта била да откраднат кошерите, които впоследствие да продадат. След като разбили катинара, подсъдимите влезли с двата микробуса в двора и натоварили общо 56 кошера.

Здравко Д. познавал човек от Варна, на когото щели да ги продадат заедно с пчелните семейства срещу 100 лева на кошер. На купувача било обяснено, че кошерите се продават, тъй като дядото на един от подсъдимите починал и нямало кой да се грижи за тях. По уговорка с купувача кошерите трябвало да бъдат доставени до силистренското село Главан.

Там подсъдимите разтоварили откраднатото, а купувачът им платил 5600 лева. Мъжете се върнали обратно в село Калина и натоварили още 32 кошера. На повторното отиване към село Главан след полунощ джипът на подсъдимия Данаил П. бил засечен от полицейски пост, от който успял да избяга с висока скорост.

Малко по-късно полицейските служители забелязали два микробуса, които не спрели на подадения от тях сигнал. След преследване, в което микробусът, управляван от подсъдимия Ивайло И. засякъл пътя на полицейската кола и едва не го ударил, подсъдимият изгубил контрол и се спрял в пътната канавка. Ивайло и Здравко успели да избягат през нивите. При проверка полицейските служители установили, че в микробуса има 32 кошера. По регистрационните табели на кошерите бил открит собственикът на пчелина и установено, че те са откраднати.

Разследването по досъдебното производство било спирано веднъж, след като Васил Г. успява да се укрие след изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в парична гаранция. С писмо от март 2016 г. на Дирекцията за международно оперативно издирване прокуратурата била уведомена, че обявеният за издирване Васил е осъден в Страсбург за измами с кредитни карти и изтърпява присъда във френски затвор. След изтърпяването й с Европейска заповед за арест Васил е предаден на българските съдебни власти на 30 ноември 2016 г. и разследването е възобновено.

Предстои делото срещу четиримата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Генерал Тошево.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: