Предадоха на съд управител на фирма, изтеглил неправомерно ДДС от 210 329 лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:58 / 20.02.2017
1289
Окръжната прокуратура в Разград внесе обвинителен акт в Разградския окръжен съд срещу Станимир К., който като собственик и управител на фирма успял да изтегли неправомерно 210 329 лева ДДС чрез документи с невярно съдържание. Деянията по член 256, ал. 2, във връзка с ал. 1 и по член 255, ал. 3, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс са извършени като продължавани престъпления, а сумата на неправомерно изтегления ДДС е в особено големи размери.

Подсъдимият Станимир К. представял в НАП документи с невярно съдържание, с които заблудил данъчните инспектори, че изнася стоки в страни от Европейския съюз в продължение на две години. Реални продажби предаденият на съд бизнесмен не е извършвал. Разследването установило, че той има съпричастност в създаването и управлението на няколко фирми в чужбина, чрез които успял да извърши верижна измама.

След започване на данъчната ревизия на фирмата му подсъдимият я прехвърлил на безимотна жена с нисък социален статус в Разградско, като я въвел в заблуждение. 

Предстои делото срещу Станимир К. да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Уникални кадри от нашето море
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче в Козлодуй, задържаха го
Добрички ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интел...
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).