Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Продават знакови хотели на Златни пясъци
Автор: Екип Varna24.bg 10:33 / 20.10.2009Коментари (0)812
© Varna24.bg
Комплекс "Астория" е обявен на публичен търг. Въпреки голямото предлагане няма обект в морските курорти, продаден на загуба, твърди Благой Рагин, председател на асоциацията на хотелиерите

Един от знаковите обекти на курорта Златни пясъци - хотел "Астория", е обявен за продажба на търг. Това се разбира от регистъра на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Комплексът е собственост на "Капси турс" и се продава с начална цена 3,019 млн. лв. Той включва хотелското тяло на "Астория палас" с кафе-сладкарница, сладкарски цех, лоби-бар, дискотека и ресторант заедно с правото на строеж.

В момента се търсят нови собственици на 80 хотела във Варна и на 30 в Добричко, показва справка в един от най-големите сайтове за обяви на недвижими имоти - imot.bg. Половината се предлагат на цена над милион евро. Най-висока е офертата от 38 млн. евро за хотелски комплекс на Златни пясъци, на първа линия, с площ 50 000 кв.м. Най-евтиният хотел, който може да се купи, струва 220 000 евро.

Продават се хотели и в центъра на Варна, като в Гръцката махала за 6-етажна сграда с площ 617 кв.м цената е 1,7 млн. евро. На Галата се предлагат 4 хотела на цени от 500 000 до 3 млн. евро до евро.

Най-скъпо в региона се продава хотелски комплекс в Каварна - за 11 млн. евро. Само в този малък крайморски град има оферти за 4 обекта. Още толкова са обявени и в Албена. В Кранево пък се предлагат 9 хотела, като най-високата цена е 1,4 млн. евро.

Общо 716 хотели в страната са обявени за продажба. Близо 40 туристически обекта, основно по Черноморието, се предлагат и в сайта businessforsale.bg.

Офертите за Варненския регион през октомври са на равнището отпреди два месеца. Сега обаче се предлагат повече хотели за продан на Златни пясъци в сравнение с август, коментират местни брокери. По техните думи продажбата на хотел е съвсем различна от всяка друга на недвижим имот. В случая наред с имота се продава и бизнесът. А голяма част собствениците на хотели търсят купувачи заради слаб мениджмънт и затъване в дългове. Над 85% от обектите са построени със спекулативна цел, без пазарна ориентация, твърдят от Института за анализи и оценки в туризма. Оферират се предимно хотели, които не са на първа и втора линия, такива, които не може да се напълнят с туристи. Причината за продажбите са зле направените бизнес планове, които превръщат обекта в тежест за неговия собственик, допълват от Съюза на инвеститорите в туризма. Въпреки тежкото състояние на туристическия сектор и голямото предлагане все още няма хотел, продаден на загуба, заяви за в. "Черно море" Благой Ралин председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Всички сделки са извършени на цени, които са значително по-високи от размера на вложените инвестиции, категоричен е шефът на хотелиерския бранш. Това означава, че спадът от 22% в офертните цени на предлаганите хотели на Златните все още не е най-ниското ниво за тази година.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: