Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Продължават разпитите на свидетели по делото "Килърите"
Автор: Екип Varna24.bg 16:15 / 21.09.2011Коментари (0)1107
©
В Шуменския съд все още продължава разпитът на първия свидетел за деня по делото "Килърите". В началото на съдебното заседание на делото "Килърите" започна разпитът на свидетеля Антон Николов. Той е полицай в РУ - Велико Търново. През 2008 г. е разследвал побоя над адвокат Петър Лупов.

По време на беседата с пострадалия той му е показал няколко снимки на лица от криминалния контингент, които приличат на лицето от видеозаписа, направен на местопрестъплението. Тогава адвокат Лупов е заявил, че Пламен Лаков, който е свидетел по делото Килърите, най-много прилича на побойника. За да се увери, дали това е така, пострадалият е поискал да види походката на Лаков. След като от полицията са организирали такава възможност адвокат Петър Лупов категорично е отрекъл Лаков да е извършител на побоя.

Свидетелят Николов е провел беседа и с Пламен Лаков, по време на която последният е поискал да сподели с него нещо на четири очи. На разговор, проведен в помещението за инструктаж в районното полицейско управление, Лаков е заявил, че в разговор, проведен в автомобила на Петър Атмаджов, той му е предал поръчка от името на Георги Вълев за извършване на убийството на адвокат Лупов срещу крупна сума. Лаков е отказал поръчката с думите "Вършил съм доста глупости, но подобно нещо не мога да направя, имам малко дете." Лаков е заявил още, че след отказа да изпълни поръчката срещу него са подадени няколко жалби в полицията за присвояване на пари от Георги Вълев, нещо което, според него, не е отговаряло на истината. Свидетелят Николов е изготвил докладна за тези показания, която е предал на преките си началници.

От страна на защитата поискаха прослушване на записа от разпита на свидетеля Николов, за да се уточнят негови думи, отнасящи се до отношението на Георги Вълев към описаното от Пламен Лаков. Адвокат Георги Стефанов поиска Антон Николов да се заличи от списъка на свидетелите, тъй като, според НПК, той няма право да дава показания. Заседанието бе прекъснато за 1 час, за да бъде извършен разпореденият вчера преглед на обвиняемия Васил Костов в МБАЛ - Шумен. След подновяване на заседанието съдът остави без уважение искането за изключване на свидетеля Николов от списъка на свидетелите, тъй като той не е извършвал разследване, а оперативно техническа дейност по случая. Що се отнася до искането за прослушване на звукозаписа, е ясно, че той се извършва само, за да послужи за изготвяне на протокола, а няма поставено определение да се прави звукозапис на делото по смисъла на НПК. Съдът се оттегли на съвещание, за да вземе отношение на възражение на страните по делото. По всяка вероятност призованите днес свидетели - Георги Цолов, Ясен Станев, няма да бъдат разпитани.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: