Проект популяризира еко норми в туризма във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:48 / 24.11.2023
893
Проект популяризира екологичните мерки и норми, които трябва да се спазват при предлагане на туристическите продукти в част от Варненска област. Той има за цел да се постигне еко възпитание, еко устойчивост и еко развитие в туризма. Реализира се на територията на Местната инициативна рибарска група (МИРГ) "Варна, район Аспарухово - Белослав - Аксаково“, по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г., проект: BG14MFOP001-4.053-0005-C0001 “Еко възпитание, еко устойчивост и еко развитие в представянето на туристическите услуги на територята на МИРГ - предпоставки за инвестиции и устойчив растеж", съобщи днес на специална пресконференция в Областния информационен център във Варна ръководителят на проекта Борислав Френчев от сдружение “Форум гражданско общество“, предаде репортер на Varna24.bg.

Общите цели в предлаганият проект са  свързани със създаване на условия за развиване на потенциала, откриване на нови възможности и устойчиво развитие на туризма и повишаване на жизнения стандарт на територията на Местна инициативна рибарска група (МИРГ) Варна, Район Аспарухово - Белослав - Аксаково.

Общите цели на проекта са: да се запази поддържа и подобрява околната среда; да се стимулира партньорството между заинтересованите страни в екологична насоченост при предоставяне на туристически услуги; дДа се популяризират и прилагат екологични норми и мерки при предлагане на туристически услуги.

Специфичните цели на проекта са: да се анализира развитие на туризма на територията на МИРГ; да се проучат местните екологични нагласи и желанието за опазване на околната среда при предоставяне на туристически услуги на територията на МИРГ; да се обучат местни представители по теми свързани с прилагане на екологичните мерки и норми свързани с туризма; да се подобри капацитета на местната общност за развитие и популяризиране на екологичните мерки и норми в туризма; да се популяризират екологичните мерки и норми в туризма чрез заснемане и публикуване на филм; да се популяризира екологичните мерки и норми в туризма чрез изграждане на онлайн платформа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Напаст ликвидира хиляди декари в Родопите
Бизнесмен от най-стария морски курорт в България: Премахваме олин...
Прокуратурата разследва вандала, паркирал на паметник "Майка Бълг...
Жител на Аксаково: Много е странно, че пътят се асфалтира точно с...
50-годишен мъж загина при пожар
Кошмарно пътуване! Пътник преби жестоко кондуктора на влака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).