Проект за обновяване на градския парк ще реализират в Шабла

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:53 / 28.10.2009
556
Кметът на община Шабла Красимир Кръстев подписа договор с Разплащателната агенция на Министерството на земеделието и храните в град София, с който се слага началото на реализацията на проект по Мярка 322 на Програмата за развитие на селските райони. Това съобщиха от пресцентъра на общината. "Обновяване и естетизация на градския парк в Шабла" се нарича проектът и е на стойност 1,3 млн. лева. Срокът за изпълнението му е 30 месеца и тече от датата на подписването на договора, т.е. от 27 октомври 2009 г. Със заповед на кмета ще бъде назначен ръководен екип и веднага ще започнат процедурите по изготвяне на обществени поръчки за възлагане на заложените дейности в разработката. Неин автор е арх. Пламен Петров от град Варна. Предвижда се цялостно обновяване на територията, която е организирана в няколко зони. В тази за активен спорт ще бъдат изградени игрище за тенис на корт, баскетболни площадки и игрища за петанка. Играта е позната на шабленци, защото вече четири години поред тук се провеждат международни турнири. В зоната за майки с деца освен игралните комплекси за малчуганите от 3 до 6 и от 4 до 11 години е предвидено и кафене, изграждането, на което няма да се финансира по Програмата за развитие на селските райони.

Входното пространство към парка ще бъде организирано като шестоъгълен площад с водна площ, от където ще се разделят алеите, водещи към различните зони.

Авторът на проекта е предвидил и т.н. "тиха зона" в западната част на парка, където ще бъдат изградени барбекюта и оформени места за отдих.

Алейната мрежа е със ширина 3 м. Естрадата е в централната зона.

Финансирането на дейностите е 100 % със средства по програмата, без участието на общината. Предвидените средства ще позволят изцяло да се обновят водопроводната и ел.инсталацията, да бъдат изградени обществени тоалетни, градинско осветление. Застроената площ е 399,90 квадратни метра.

Проектът предвижда запазване и осъвременяване на ценните дървесни видове, които съществуват сега в градския парк, както и ново залесяване и озеленяване на терена.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Прокуратурата задържа за 72 часа шофьорът, който блъсна и уби мъж...
Повече от 40 минути реанимационен екип към МБАЛ - Благоевград е о...
Повдигнаха обвинение на 37-годишен мъж за убийство на негов позна...
Брутално убийство в Силистра 
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Белгиец с алкохол в кръвта помля автомобил на пътя Варна-Бургас, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).