Прокуратурата предаде на съд управителя на "Евроманган“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:10 / 29.01.2018
1527
Районната прокуратура в Добрич предаде на съд управителя и представляващ "Евроманган" ЕАД Дейвид Уелингс. В Добричкия районен съд прокуратурата е внесла постановление за освобождаването му от наказателна отговорност с налагане на административно наказание "Глоба". За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години или глоба.

Делото е внесено в съда по този ред, тъй като съгласно разпоредбите на член 78а, ал. 1 от НК се предвижда задължителното освобождаване на Дейвид Уелингс от наказателна отговорност с налагането на административно наказание "Глоба" в размер от 1000 до 5000 лева при едновременното наличие на три предпоставки - деецът да е привлечен за престъпление, което се наказва с лишаване от свобода до 3 години, да не е осъждан и да не е бил освобождаван до момента от наказателна отговорност.
Управителят и представляващ "Евроманган" ЕАД е бил привлечен като обвиняем на 23 ноември 2017 г. от Районната прокуратура в Добрич за това, че в 30-дневен срок от спиране на плащанията на дружеството не е поискал от съда да бъде открито производство по несъстоятелност. Тогава с постановление на прокуратурата му е била наложена мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 2500 лева. Върху нея съдът е наложил обезпечение по искане на прокуратурата, за да послужи за покриване на част от разноските по делото, които до момента са около 5000 лева.

Районната прокуратура в Добрич е събрала достатъчно доказателства по делото, от които става ясно, че дружеството, на което с концесионен договор е отдадена мина Оброчище, е изпаднало в несъстоятелност от 30 юни 2016 г. Натрупаните публични задължения към НАП са около 1,5 млн. лева. За тези задължения НАП е образувала принудително изпълнение за събирането им.

Отделно от тях "Евроманган" ЕАД има задължения и към частни кредитори за доставки и транспорт около 100 000 лева. Само към "Енерго про" ЕАД дружеството на Уелингс дължи около 300 000 лева.

Управителят на изпадналото в несъстоятелност дружество "Евроманган" е поданик на Кралство Великобритания, със статут на постоянно пребиваващ в България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).