Провеждат във Варна разяснителна кампания за мерките срещу африканската чума по свинете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 28.06.2018
2109
Североизточно държавно предприятие провежда мащабна разяснителна кампания във връзка с опасността от разпространение на африканска чума по свинете. По инициатива на директора на СИДП инж. Веселин Нинов и съвместно с Регионалната дирекция по горите-Варна, в горските и ловни стопанства в Добричка област вече се организираха поредица от срещи с експерти, ловци и юридически лица, стопанисващи дивеча. От днес информационната кампания поетапно ще обхване и стопанствата във Варненска област. Превантивните мерки ще бъдат дискутирани във Варна днес от 14:00 ч. в заседателната зала в сградата на РДГ, на ул. "Радко Димитриев" 10.

Въпреки, че болестта не е открита у нас, нови огнища на африканска чума по свинете са установени сравнително близо до пределите на страната ни – на територията на окръг Тулча в Румъния. Това налага да бъдат предприети спешни мерки за намаляване на популацията на дивата свиня. Горските територии във Варненска област вече са под постоянен мониторинг заради опасността от разпространение на заболяването, а в държавното ловно стопанство "Шерба" е изготвен план за отстрел по правилата на подборния лов. В рамките на организираната информационна кампания ловните дружини получават детайлна информация за въведения засилен контрол, за симптомите и начина на протичане и разпространение на болестта, както и за неотложните превантивни мерки, които са необходими, за да се ограничи пренасянето на заразата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).