Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Психично болният от Добрич е нападал с нож петима души преди убийството, излежавал е и присъда в Ливърпул
Автор: Екип Varna24.bg 20:12 / 11.03.2024Коментари (0)1962
© БНТ
32-годишният Марин Добрев ще отговаря за убийството в градския парк на Добрич. Той е нападнал с нож петима мъже, но според медицинските експертизи е невменяем, затова не е заставал на подсъдимата скамейка. Добрев е излежал 5-месечна присъда в Ливърпул, за притежание на оръжие и кражба.

Марин Добрев е подлаган многократно на принудително лечение в психиатрични заведения от 2016 година насам. Живее сам, след като губи майка си, после брат си, а след това и баща си. През миналата година срещу него има подадени сигнали за нападения.

"Във връзка с постъпили сигнали от граждани за нападение с нож и палеж през 2023 г., са били образувани 3 досъдебни производства. Въпреки наличните данни за евентуална съпричастност на Добрев, пострадалият не е разпознал извършителя на нападението", обясни Радослав Бухчев, окръжен прокурор на Добрич.

Не го разпознават и жертвите му от тази година. Любен Георгиев е нападнат минути след като Марин Добрев наръгва смъртоносно 56-годишния Живко Борисов на 7 март вечерта.

"Реално видях тъмен силует, който се движеше срещу мен и понеже там мястото е по-стеснено, се дръпнах по-вдясно, за да може да се разминем. Без никакви индикации за нищо", разказа Любен Георгиев.

"Като видях кръвта, в най-бърз порядък се опитах да се изнеса някъде сред хора, за да не колабирам на това място", допълни той.

Полицаите започват издирване още на 25 февруари, когато е прободен друг мъж.

"Веднага на следващия ден е започнало да се търси да се задържи, като общо 14 пъти сме посетили адреса, магазина, който посещава сме предупредили също, че го търсим, както и дома на баба му. Той не е открит. Никъде", категоричен е ст. комисар Цветан Пировски, директор на ОД на МВР Добрич.

Прибира се в дома си на 7 март, след убийството, където е задържан около 22.00 часа и в момента е с постоянна мярка. Прокуратурата е назначила съдебно-медицинска експертиза, която да установи може ли да носи отговорност за действията си. Ако бъде обявен за невменяем, отново ще бъде изпратен на принудително лечение. В противен случай, застава на подсъдимата скамейка.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи във Варна
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: