Публикуваха списък на училищата, при които има нарушения при превозите на ученици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:53 / 01.11.2010
1190
По разпореждане на министър Александър Цветков от днес на сайтовете на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" е публикуван списък на всички училища, при които са констатирани нарушения по време на кампанията "Сигурност за нашите деца". По този начин всеки родител ще има възможност да се информира в какви автобуси се возят неговите деца и да потърси отговорност за нивото на безопасност и сигурност в тях.

Това е част от втория етап на кампанията "Сигурност за нашите деца", стартиран от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков в началото на учебната година. От 15 септември до момента инспекторите от ИА "Автомобилна администрация" са съставили 70 акта на училищни автобуси в цялата страна. За технически неизправности временно са спрени от движение седем превозни средства. Проверките на училищните автобуси ще продължат.

Най-често срещаните нарушения са:

Технически неизправности - пукнати стъкла, изпускане на въздух от спирачната система, неизправности по кормилната уредба, липси на болтове на гумите; Без преминат периодичен технически преглед; Превоз на деца над допустимото за превозното средство. Автобусът по регистрация е 16+1, а водачът е качил 22 деца; Без ограничител на скоростта; Без трудови договори на водачите; Без заверен протокол за изправен тахографски апарати, без дигитална карта на водача; Липса на договор за специализиран превоз, който трябва да се сключи или с общината или с училището; Липса на обозначителни табели.

Публикуването на списъка с училища, при които са констатирани нарушения при превозите на ученици, е част от действията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за повишаване на сигурността и гарантиране на безопасността при извършването на обществен превоз на деца. 

Във Варненско нарушения са констатирани в следните две училища: ПГЗГС - Община Вълчи дол и СОУ "Христо Ботев" - общ. Ветрино.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Бащата на кмета на Омуртаг остава в ареста, въпреки че е кандидат...
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...
Изплуваха още подробности за автомелето с ранени край "Маказа", и...
Тежка катастрофа! Моторист е с опасност за живота
Психично болен мъж тормози отново хора във Враца, влизал пиян в м...
Кметът Христов със специален поздрав към шуменци за празника на г...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).