Регистрираха огнище на "син език" във варненско село

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:46 / 20.08.2014
474
Огнище на болестта "син език", която засяга предимно преживните домашни животни, е регистрирано във варненското село Долище. 4 животни от овцефермата са умрели, останалите се наблюдават и се взимат проби от тях, каза за радио "Варна" официалният ветеринарен лекар за територията на община Варна Иван Иванов.

Взети са всички мерки за безопасност, но няма никаква гаранция, че болестта няма да се разпространи и в други села, коментира Иванов.

По неговите думи, за да опазят животните си от коварната болест, стопаните трябва да спазват часовете за паша - само през деня, както и да третират със специални препарати оборите. За първи път стопаните във варненска област се сблъскват с болестта "син език". Опасност от заболяване на хората няма, както при консумирането на месо, така и на мляко и млечни продукти, категоричен е официалният ветеринарен лекар на община Варна Иван Иванов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Жител на Аксаково: Много е странно, че пътят се асфалтира точно с...
50-годишен мъж загина при пожар
Кошмарно пътуване! Пътник преби жестоко кондуктора на влака
Прокуратурата задържа за 72 часа шофьорът, който блъсна и уби мъж...
Повече от 40 минути реанимационен екип към МБАЛ - Благоевград е о...
Повдигнаха обвинение на 37-годишен мъж за убийство на негов позна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).