Ресторанти в курортите хитруват с храните

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:15 / 13.07.2009
588
В кухните на ресторанти към хотели, както и в заведения за обществено хранене в курортните комплекси Златни пясъци и Св. Константин не се поставят срокове на направените там полуфабрикати. Това се оказало едно от най-честите нарушения, при извършените през последните дни проверки, каза д-р Костадинка Маринова от Държавния ветеринарно-санитарен контрол (ДВСК) във Варна. Само през изминалата седмица тя и колегите й от здравната инспекция във Варна са издали 6 предписания за отстраняване на пропуски, констатирани при извършените 72 проверки.

В обхвата на проверка от контролните органи попадат механи, барове и капанчета по плажовете, като повечето до момента са били на територията на морската столица. С напредването на курортния сезон обаче особен акцент се поставя на проверките в кухните на ресторанти и заведения за хранене в курортните комплекси, подчерта и шефът на ДВСК във Варна д-р Маргарита Атанасова. През тази седмица експертите са установили несъотвествия в температурните режими, при които се съхраняват продуктите и подготвените за влагане в ястията заготовки. Не се водят дневниците за температурен контрол на камерите, не се водят и входящи дневници, уточняват проверяващите органи.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Тежка катастрофа край Велико Търново, има загинали
Протест в София срещу новия задължителен предмет в училище
Извършва се частичен ремонт на пътя, където трагично загина 12-го...
Върнаха в България единия от обвинените за убийството на Мариян о...
Журналисти излязоха на протест в Благоевград! Искат достойно запл...
Васил Терзиев: Съжалявам, че синдикатите не се вслушаха в моя апе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).