Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Роми изнудват семейство с фалшив договор за саниране
Автор: Екип Varna24.bg 12:06 / 06.02.2015Коментари (1)1452
© Народно дело
Възрастно семейство, което има къща в село Каменар, се оказа жертва на изнудване от група игнатиевски роми.

"Баба ми и дядо ми наеха група работници да им поставят външна изолация на къщата. Първоначално договорката беше да платим по 30 лева на квадратен метър за труда, като материалите и инструментите се осигуряват от нас", разказва внучката на възрастната двойка Кристина Тодорова.

Семейството и ромите се споразумели и дори подписали договор, в който се упоменават цената за квадрат, както и срокът, в който трябва да се извърши услугата - 10 дни. Описан е дори и 5-годишен гаранционен срок на извършената услуга. При неизпълнение срока на договора или пък едностранното му прекратяване виновният дължи 30% неустойка от стойността на ремонта. Изчислили, че цялата работа по къщата ще струва 1100 лева.

Щом документът бил парафиран от двете страни, ромите се захванали за работа. В рамките на два дни те успели да поставят изолацията, да замажат и шпакловат. Човекът платил предварително уговорената сума, но ромите не останали доволни. Казали, че цената на работата им е около 2700 лева, тъй като начислили и по 20 лева на квадратен метър за мазилка и шпакловка.

"Те не са говорили за никакви 20 лв. Уговорката беше за 30 лв., в които влизат всички услуги, не само поставянето на изолацията", обяснява Тодорова.

След като дядото отказал да даде допълнителните пари, ромите се опитали да го убедят, че им се полагат. След това решили да искат възстановяване на средствата от кмета на Каменар Светослав Райков. Но и този номер не минал.

"Заплашиха, че ако не платим цялата сума, ще съборят това, което вече са поставили. След това казаха, че ще ни съдят и ще вземат още 30% върху дължимото", разказва младата жена.

След като не могли да се разберат с работниците, семейството и внучката извикали полиция. Със съдействието на униформените възрастните хора успели да вземат от ромите договора си, който, като прочели, установили, че е подправен.

"Допълнително беше вписана между редовете сумата от 20 лева за мазилка. То си личи, че е дописано", възмущава се Тодорова.

В крайна сметка полицаите, пристигнали на място, успели да успокоят ситуацията. Споделили пред потърпевшата възрастна двойка, че групата им е позната и това не е първият случай, в който постъпват по този начин.

"Хубаво е хората да знаят какво се случи с моите баба и дядо, за да внимават и да се пазят. Тези роми са от Игнатиево, но се представят уж че са от друг град", допълва Тодорова.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.02.2015 г.
0
 
 
Това е една шайка от Игнатиево,която е прекарала много хора.Движат се с син микробус .С охота сключват договор за спечелване на доверието,след което започват да изнудват.6-7 човека са.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Обработват тревните площи срещу кърлежи
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: