Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Драганов: Добрите къщи за гости са резервирани още от миналата Нова година
Автор: Харитина Агопян 10:52 / 20.11.2023Коментари (0)1170
©
Къщите за гости са хит през зимата, защото дават приятна атмосфера. Особено по Коледа и Нова година те са предварително ангажирани още от миналата Нова година. Това включва както малките семейни хотели, така и семейните вили. Краят на ноември е късно време, за да резервираме почивката си по празниците на тези места, смята Румен Драганов. Той гостува в предаването "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“. "Най-добрите отдавна са заети“, категоричен е Драганов. "Туристите, които сега се сещат да правят резервации за Коледа и 31 декември, могат да намерят единствено добри места около тоалетната – не и край дансинга“.

Според него, зимният сезон не трябва да се свързва само със ските и снега. "Миналата година на Великден имаше снежна покривка, но курортите затвориха. Следователно пак може да има ски и без толкова сняг. Очакваме над 1,7 млн чуждестранни посетители този сезон и два пъти толкова българи, които да пътуват през зимата. На първо място това са посещения на близки и роднини по празниците, на второ- СПА туризъм, на трето- културен туризъм. След силен зимен сезон следват силен пролетен и летен сезон – ние сме целогодишна туристическа дестинация“, очерта картината на туризма в България Драганов.

Планината не е само ски. Зимният сезон започва в Банско на 15 декември, но на Пампорово започва на 1 декември. Културният туризъм в градска среда, както и уелнес туризмът пък, нямат срок – те не спират, напомни той. "Цените са ниски – когато цените са високи, можеш да си купиш каквото искаш, защото нямаш конкуренция като клиент – другите не могат да си го позволят. В нашите зимни курорти нямаме места – това значи, че цените са достъпни“, категоричен е Драганов.

При нас има много голяма честота на посещенията на българи в български курорти целогодишно. "Няма как да отидете до Италия, където се твърди, че има евтини предложения, 23 пъти, а в България можете. Дори и офертите за 4000 лв на вечер за празничните дни са разпродадени“, категоричен е Румен Драганов.

"Наблягането на ските като най-важната, основна точка в зимния сезон се дължи на функционална неграмотност. Защо си затваряме очите пред минералните извори с над 40 дестинации, прекрасни балнеохотели, които са пълни всеки уикенд – това малко ли е? Туристите разглеждат исторически забележителни. Бизнес туризмът също ползва хотели, оставя пари в местната икономика“, смята още Румен Драганов.



Още по темата: общо новини по темата: 479
21.04.2024 »
17.04.2024 »
04.04.2024 »
24.03.2024 »
20.03.2024 »
18.03.2024 »
предишна страница [ 1/80 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Изграждат Синя зона за паркиране във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: