С близо 3 млн.лв. ремонтират виадукт "Звездица“ на АМ "Черно море“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:06 / 07.02.2018
1673
Подписан е договорът за ремонта на виадукт "Звездица" при 2-ри километър на АМ "Черно море", в района на град Варна. В съоръжението ще бъдат инвестирани близо 3 млн. лв. от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура".

Съоръжението, което е над река "Звездишка", е с дължина 400 метра. С основния му ремонт ще бъде санирана мостовата конструкция. Предвидено е полагане на ново асфалтобетоново покритие, нови дилатационни фуги, хидроизолация и отводнителна система. Виадуктът ще бъде с хоризонтална предпазна решетка в разделителната ивица, нови ограничителни системи и по-широки тротоари.

Изпълнител е "ОРС-Инфраструктура" ООД. Стойността на договора е 2 891 293 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява "ПЪТИНВЕСТ-ИНЖЕНЕРИНГ" АД. Техният договор е за 122 496 лв. с ДДС.

Ремонтните дейности е планирано да стартират, при подходящи метеорологични условия, до края на месец февруари. Срокът за изпълнение е 200 дни.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).