С бюст-паметник на Васил Левски откриха новата учебна година във Вълчи дол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:44 / 15.09.2015
2296
На 15 септември от 9:00 часа новата учебна година започна за всички ученици и учители от четирите средищни училища на територията на община Вълчи дол, както и за Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа.

Гости на тържественото откриване на учебната година в СОУ "Васил Левски" - град Вълчи дол бяха народният представител Пламен Манушев и кметът на община Вълчи дол - инж. Пенка Йорданова. В двора на учебното заведение бе открит и бюст-паметник на неговия патрон - Васил Левски. 

Инициативата за изграждането му е на ръководството на училището, на педагогическия колектив и бивши ученици, и е свързана със 135-тата годишнина на СОУ "Васил Левски". Финансирането се реализира изключително с дарителски средства. Автор на бюст-паметника е скулпторът Георги Маринов, член на Съюза на българските художници.

Кметът на Вълчи дол раздаде подаръци на всички първокласници от общината, а на директорите на учебните заведение връчи букети и поздравителни адреси.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
МВР показа снимки от разбитите наркооранжерии в София
Има развитие по случая със стрелеца, който опита да убие 29-годиш...
Разбиха огромна по мащабите си наркооранжерия в София
Първи подробности за открития труп в Кресненско
Варненец, с близо 2,5 промила алкохол в кръвта, катастрофира в на...
Поредно жестоко нападение на млада жена на улицата: Дойде и започ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).