С огромна мартеница осъмна сградата на Община Девня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:24 / 01.03.2017
1682
С огромна мартеница осъмна сградата на Община Девня на 1 март. Празничната конструкция е специален жест на кмета Свилен Шитов и неговия екип към девненци по случай посрещането на Баба Марта и наближаващата пролет. В изработката и поставянето на масивната украса се включиха частна фирма и доброволци, включително потребители на Дневния център за хора с увреждания в Девня.

Тази сутрин малки самодейци от читалище "Отец Паисий" в квартал "Река Девня", придружавани от самата Баба Марта, дойдоха в общината, за да поздравят всички служители и да ги закичат с мартеници за здраве, дълголетие и благоденствие.
В индустриалното градче народният празник бе посрещнат с различни инициативи, в които дейно се включи и кметът Свилен Шитов. Още в последните дни на Малък Сечко, по инициатива на ръководството на СУ "Васил Левски", бе организиран базар на ръчно плетени от ученици мартеници, който има конкурсен характер. Със средствата от продажбата на обредните украси ще бъдат закупени награди за най-добрите майстори на червено-белите обредни украшения, съобщи директорът на училището Георги Петков. 

На път за родителска среща по повод сформирането на новите професионални паралелки кметът на Община Девня Свилен Шитов също закупи мартеници за своето семейство, близки и роднини. 

Днес градоуправникът посети и трите детски градини на територията на общината - "Незабравка", "Детелина" и "Здравец", за да закичи лично с мартеници всички малчугани. Свилен Шитов пожела на децата да са бели и червени, все така засмени и много послушни.

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
01.03.2017 На варненското летище раздаваха мартеници на пътниците
01.03.2017 С подаръци за Баба Марта зарадва децата от дом "Гаврош“ областният управител на Варна
01.03.2017 Над 3 500 лв. в полза на деца в неравностойно положение събра благотворителната кампания "Мартеници“
01.03.2017 Край на лютата зима: Честита Баба Марта, българи!
28.02.2017 Деца ще правят мартеници за бебетата на зоопарка
27.02.2017 Баба Марта ще гостува в зоопарка във Варна
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).