Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
СИДП организира обучение, свързано с дейностите по опазване на горите
Автор: Екип Varna24.bg 15:39 / 14.07.2017Коментари (0)1431
©
Служителите на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие ще преминат обучение във връзка с дейностите по опазване на горите. Целта е да се анализират нарушенията в горските територии и да се набележат конкретни мерки, с които те да бъдат предотвратени.

"Периодично провеждаме подобни инициативи, защото, обсъждайки различни казуси от практиката, набелязваме не само трудностите, с които се сблъскват горските стражари, а и ефективни решения за тяхното преодоляване. Разчитаме по този начин да подобрим организацията на работа - от подаването на сигнала за инцидент до санкционирането на нарушителя и задържането на материали и вещи, свързани със самото нарушение", обясни инж. Стоян Саров, началник на отдела за опазване на горите към СИДП. Той посочи, че в разгара на лятото борбата с пожарите също ще бъде акцент от програмата на обученията.

Те ще стартират на 18 юли, от 9:30 ч. в административната сграда на ДГС "Генерал Тошево", където, освен служители на стопанството, ще вземат участие и колегите им от Добрич, Тервел и Балчик.

На 19 юли програмата продължава в Провадия, където ще се включат и горски стражари от ДГС "Варна". В обученията на 20 юли в ДГС "Цонево" ще участват и представители на ДЛС "Шерба".

Вторият етап от занятията ще започне на 25 юли, от 10 ч. в административната сграда на ДГС "Шумен". Заедно със служители на стопанството там ще преминат обучение и колегите им от ДГС "Нови Пазар" и ДЛС "Паламара".

На следващия ден различни аспекти от работата на терен ще бъдат обсъдени в ДГС "Преслав" с участието на горски стражари и от Смядово и Върбица. На 27 юли са планирани обучения за служителите на ДЛС "Черни Лом", ДГС "Търговище", както и на ДГС "Омуртаг", където ще се проведат занятията.

Обучителната програма ще обхване около 100 служители по опазване на горските територии. В нея ще вземат участие и представители на Регионалните дирекции по горите във Варна и Шумен.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (390) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1600) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: