Семейство разкопа улица, чака вода, а тя не идва

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:28 / 19.08.2014
1845
Варненското село Константиново може да е идеално място за хора, които искат спокойствие, но държат и да не са извън цивилизацията. Могат, но не е. Не и за семейство Руска и Павол Ондрушкови, които трета седмица се мъчат да се свържат с водопровода на селото, но в крайна сметка си остават без вода. Макар да са си направили сами изкоп, стигащ до средата на улицата пред дома им, от ВиК така и не са направили връзката и постоянно отлагат включването. Кметът на селото пък отказва да помогне нещата да се задвижат по-бързо, макар по разкопаната улици да минава автобус, на който се налага буквално да пълзи по ръба на отворения трап.

Преди 4 години семейството (тя е българка, той - словак) решава да напусне Словакия и да дойде в България. И двамата имат различни проблеми със здравето и затова търсят спокойствие, като си купуват нов дом в Константиново. Започват обаче препирни със съседите заради септична яма на границата на двата имота, която Ондрушкови искат да се премести. Постепенно конфликтът се задълбочава, а водата в къщата на възрастното семейство започва да спира. Те твърдят, че това са съседите, в чийто двор има спирателен кран за водопровода. "Мъжът ми е с един бъбрек, но му се налага всеки път да ходи два километра, за да пълни тубите", разказва Руска. Заради прекаран инсулт тя се опитва да не се вълнува, но просто няма как.

В крайна сметка Ондрушкови решават да си направят собствена връзка с водопровода. Свързват се с ВиК, откъдето им казват да си направят сами изкопа, който минава от двора към улицата. Плащат на багер, трапът е изкопан. Оказва се обаче, че основната тръба не се вижда. Ондрушкови отново за своя сметка копаят, този път до средата на улицата. От ВиК обаче пак не идват, въпреки че трапът сериозно затруднява движението. Павол призна, че е притеснен да не стане някоя беля и някой автомобил или пешеходец да не пропадне в изкопа, въпреки импровизираната сигнализация.

"Утре ще оправим проблема!" - този отговор получихме и от г-н Михов от ВиК в Белослав и от кмета на Константиново Васил Дюлгеров. Според представителя на водното дружество забавянето идва заради усилена работа на два фронта, заради което до момента няма ресурс да решат проблема на Ондрушкови. Кметът също потвърди, че свързването ще стане, като добави, че първо се е опитал да потуши съседските пререкания, довели до появата на изкопа, но така и не успял. Дюлгеров коментира също, че ВиК трябва да поемат възстановяването на улицата.

"Дано по-бързо да се реши този проблем, че стана исторически", чистосърдечно призна кметът на Константиново.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).