Шофьор блъсна жена на пътя към Каварна, шофьорка я довърши! Сега идва правосъдието

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (1)
14:12 / 05.06.2019
5342
С обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич на съд са предадени двама водачи, които при управление на автомобили са причинили средната телесна повреда и смърт по непредпазливост на пешеходка.

25-годишният Тошко Т. се движел с автомобила си "Сеат Ибиза“ в посока от село Хаджи Димитър към Каварна на 10 април 2017 г. около 21 часа. В същото платно за движение, но в противоположна посока вървяла пешеходката М.Б., която предприела пресичане на пътното платно. Подсъдимият Тошко Т. забелязал жената на пътя и предприел спиране и маневра с цел да я заобиколи. Въпреки това автомобилът му ударил жената и тя паднала на платното.

На известно разстояние след колата на Тошко Т. пътувал автомобил "Пежо“, управляван от подсъдимата по делото – 30-годишната Христина Д. Непосредствено преди произшествието тя възприела препятствие на пътя, където било тялото на пострадалата М.Б., но преминала през главата и таза на ударената от Тошко Т. пешеходка. Нито един от двамата водачи, които са предадени на съд, не са употребили алкохол.

Назначените по делото комплексна съдебномедицинска, трасологическа и автотехническа експертиза категорично приели, че смъртта на пострадалата пешеходка е настъпила в резултат на прегазването в областта на главата от автомобила на подсъдимата Христина Д. Подсъдимият Тошко Т. е предаден на съд за причиняване на средната телесна повреда на починалата пешеходка.

Предстои делото срещу двамата да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).