Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ще има ли справедливо наказание за пияния Иван, пребил до смърт майка си?
Автор: Стоян Маджиров 09:57 / 24.04.2019Коментари (0)1343
©
Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд 54-годишния Иван Т. за причиняване смъртта на родната си майка чрез умишлено нанесена средна телесна повреда, както и за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие над нея, издадена по съдебно дело от Районния съд в Каварна.

Отношенията между майка и син били влошени, тъй като Иван злоупотребявал с алкохол и биел 72-годишната жена. Това станало причина за образуване на гражданското дело в Районния съд в Каварна, по което била издадена заповед за незабавна защита срещу домашно насилие. На подсъдимия му било забранено да приближава жилището на майка си, както и местата за социални контакти и отдих на разстояние по малко от 20 метра. Първото съдебно заседание било насрочено за 20 септември 2018 г.

На 17 септември около обяд Иван отишъл в дома на свой познат с бутилка ракия. До 17 часа изпил около 300 грама. Домакинът го приканил да си отива, което разсърдило пияния Иван. Около 19 часа той отишъл до къщата на майка си. Започнал да се кара с нея, да я обижда, заканил се да я убие и й нанесъл множество удари. Жената паднала на земята.

Разправията била чута от съседи. Един от тях видял лежащата на земята жена, опитал се да я свести. Извадил телефона си, за да потърси лекарска помощ, но подсъдимият му забранил, започнал да го блъска и съседът избягал. Въпреки всичко отишъл в селския магазин, споделил за видяното с продавачът и подал сигнал на тел. 112.

72-годишната жена била транспортирана в болница в тежко състояние и на 2 ноември починала в клиниката по неврохирургия във Варна вследствие на тежка черепно-мозъчна травма. Подсъдимият е с мярка за неотклонение "Задържане под стража“ от началото на досъдебното производство срещу него.

Предстои делото срещу Иван Т. да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд. Ако той бъде признат за виновен, може да получи наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода за умишлено причинената средна телесна повреда, довела до смъртта на майка му.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: