Шуменската прокуратура повдига обвинения срещу рецидивисти, обрали 80-годишна жена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:46 / 11.08.2015
1606
Окръжна прокуратура в Шумен образува досъдебно производство срещу двама мъже за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура Варна. 

Марин А. и Гошо Б. влезли в дома на самотно живееща 80-годишна жена в шуменския квартал "Дивдядово" и чрез сила я ограбили, вземайки 6500 лева.

80-годишната жена била заплашена от двамата мъже, които влезли през нощта на 7 срещу 8 август в дома й, нанесли й побой, при който е счупен носът на жената. Така двамата нападатели я принудили да разкрие, че къта 6500 лева във възглавница. След престъплението двамата нападатели изчезнали. Сигналът за престъплението е подаден късно - едва на 10 август, от сина на пострадалата.

Днес е задържан за 24 часа единият от извършителите - Гошо Б., който е разпознат от жертвата. Другият извършител е успял да избяга и се издирва. И двамата са действали в условията на опасен рецидив, а в криминалната им биография има около 15 осъждания за различни престъпления. Продължават следствените действия по случая.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Прокуратурата задържа за 72 часа шофьорът, който блъсна и уби мъж...
Повече от 40 минути реанимационен екип към МБАЛ - Благоевград е о...
Повдигнаха обвинение на 37-годишен мъж за убийство на негов позна...
Брутално убийство в Силистра 
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Белгиец с алкохол в кръвта помля автомобил на пътя Варна-Бургас, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).