Сигнал за горене на отпадъци вдигна на крак екоинспекцията в Шумен

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
17:34 / 27.03.2024
1882
Сигнал за нерегламентирано изгаряне на отпадъци е постъпил на "зеления телефон“ в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Шумен. Според него нерегламентираното унищожаване е в района на ул. "Индустриална“.

Екоекспертите реагираха своевременно и извършиха незабавна проверка на място. В хода на проверката се установи, че нерегламентираните дейности се извършват на работна площадка на местно юридическо лице. Служители на дружеството са изгаряли отпадъци от хартия, текстил и други биоразградими отпадъци (клони от дървета) в два броя метални варела.

След намесата на експертите от РИОСВ запалените отпадъци са загасени, като на дружеството са дадени предписания да се преустанови  и да не се допуска повторно изгаряния на отпадъци на територията  му със срок постоянен, а наличните отпадъци  установени на проверката да бъдат предадени на лице притежаващо документ по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците. РИОСВ-Шумен ще извърши последващ контрол на дадените предписания. Предстои съставяне на акт за установяване на административно нарушение по повод извършените действия от дружеството.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Катастрофа с ТИР на магистрала "Тракия"
Мъж пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 промила а...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Отново меле на пътя Варна-Русе, пострадала е жена
Организират футболен турнир, каузата е благородна
Задържаха жена, пробола с ръжен мъжа си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).