Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сигнализират за ужасии по пътищата в община Аксаково
Автор: Екип Varna24.bg 17:27 / 11.06.2014Коментари (2)1156
Жител на Осеново изпрати отворено писмо до: президента, областния управител на Варненска област и кмета на община Аксаково, относно ставащото по пътищата в община Аксаково. Ето какво е написал той до институциите:

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми господа!

Бих желал от името на жителите на село Осеново, община Аксаково, обл. Варненска, да изразя своята тревога от негативната реалност по пътищата в нашата Община, на която ставаме свидетели през последните години.

Само през месец май 2014г. ми се случи да видя как на участъка от пътя Кичево-Осеново четири кучета са били прегазени, а едното ранено от "водачи-състезатели". Това противоречи на основните принципи на обществения морал и накърнява човешкото достойнство. Човекът, като разумно и нравствено същество, е длъжен да защитава по-малките си братя от опасностите, а не да ги убива, подобно на побеснели хищници.
В тази връзка, бихме искали да Ви попитаме, като представител на държавната власт, кога ще се предприемат конкретни действия по изменение на отвратителното положение по пътищата в близост към компактно населените места, в частност в с. Осеново. Обществото не само има право да постави този въпрос, но и да получи конкретен отговор на поставения проблем - кога ще бъдат предприети нужните действия за промяна на настоящата ситуация в с. Осеново и с. Кичево в по-добра насока?


Ние също така бихме желали да знаем докога произволът на отделни нискообразовани хора, които пренебрегват правилата за движение по пътищата и отричат обществения морал и гражданско право, биха налагали на обществото своя модел на поведение, присъщ повече на диваците, отколкото на цивилизовани граждани. Всички хора, в случай ако не са "живи мъртъвци", изпитват страдание, когато пред тях водачите сгазват кучетата и котки, травмират човешката психика, застрашават човешкия живот.

Погледнато от научна гледна точка, ако обществото оставя престъплението ненаказано, то такова общество го възвежда в правото. Това значи, че в 21-ви век гражданското общество в България не живее в съответствие с нормите на гражданското право, а с произвола на престъпниците. Това означава, че гражданите, които виждат престъпленията и злото, но не им се противопоставят, стават съучастници в тях. Да бъдеш нравствен човек, означава да можеш да се противопоставиш на злото. Нима всички сме безнравствени хора и същите ще са децата и внуците ни?

Считаме за необходимо да се направи следващото:

1. Да се сложат по пътищата, минаващи през населените места, "легнали полицаи", за да се ограничи скоростта на движението на транспорта.
2. Да се изчистят пътищата от пясъка и боклука, които стесняват пътната част и създават аварийна ситуация в определени участъци.
3. Да се окосява тревата и подстригват храстите покрай пътищата, за да се запазва качеството им.
4. Да се забрани влизането в селските пътища на тежкотоварни камиони. Да се проверява изпълнението на горепосочената забрана, като се слага периодично полицейски пост. От една страна - това ще е профилактика, а от друга - запълване на бюджета. Ние редовно виждаме как тежкотоварни камиони нарушават забраната, използват селските пътища, за да съкратят пътя за "Златни пясъци", завличат под колелата домашните животни, застрашават живота на хората и разрушават пътищата.


Администрацията на града/селото е длъжна "да пречупи" ситуацията в позитивна насока, да предприеме мерки за подобряване на средата на местообитаване на човека и домашните му любимци. В противен случай тя ще се подпише под собствената си професионална непригодност, тъй като не може да се пребори с негативните тенденции в поверените и административни райони.

Искрено се надяваме на това, че здравите сили в България ще могат да спрат нравствената и правова деградация на обществото, убийството на по-малките ни приятели, животните.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 12.06.2014 г.
0
 
 
Утрепани мастии? Кажете къде са повече, че ми се ядат кебапчета!
Aнонимен
на 11.06.2014 г.
+1
 
 
Какво търсят кучета и кокошки по пътищата? Пазете ги, те са домашни животни!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: