Силно задимяване е забелязано в района на циментовия завод в Девня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:36 / 18.04.2018
3556
Силно задимяване и запрашаване е забелязано в района около новия комин на циментовия завод в Девня, сигнализираха потребители на фейсбук страницата "Девня - древна и съвременна". Снимковият материал е заснет към 18 часа вчера, а от него е видно, че източник на неустановените към момента емисии не е коминът, а площадката на завода. Причината за аномалията на този етап остава неясна. На официалния сайт на "Девня цимент" няма информация за предстояща профилактика на съоръженията, която би могла да бъде причина за задимяването.

Справка в приложението за качеството на въздуха в сайта на Община Девня показва, че към 18 часа нивото на фини прахови частици е било в допустими граници. Това обаче може да се дължи на обстоятелството, че вятърът по време на разигралата се ситуация е духал в северозападна посока, към община Ветрино, докато станцията за мониторинг на въздуха в кв. "Река Девня" се пада на юг от циментовия завод. 

Задимяването се е разсеяло бързо и към 18:30 часа вече е нямало следи от него. Екипът на "Девня - древна и съвременна" сигнализира за случая Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна, откъдето трябва да извършат проверка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).