Син на бивш кметски наместник – лидер на наркогрупа!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
16:12 / 08.12.2023
875
Син на бивш кметски наместник на карнобатското село Смолник е тартор на група, занимаваща се с производство и разпространение на марихуана. Бандата буквално е работила в затворен цикъл – от отглеждането, през обработката, пакетирането и пласирането на наркотика. Това обявиха на брифинг преди минути прокурорите Георги Чинев и Ангел Георгиев, както и комисар Ради Пенев - началник отдел при ГД БОП, предаде репортер на  Burgas24.bg.

Лидерът на бандата е уважаван от съселяните си. Семейството му са земеделски производители, притежават животновъдни обекти, както и язовир за напояване. Канабисът е отглеждан по-активно през пролетно-летния сезон. Открита е и добре оборудвана лаборатория тип "палатка“ за производство на марихуана през студените месеци. Там са намерени около 20 растения.   Тарторът на групата е използвал други 2 лица за разпространението на наркотика. Неговата задача се състояла в това да организира предлагането и продажбата.  Дрогата е била взимана от двамата съучастници от предварително посочен тайник. Открити са 4 кг килограма марихуана, пакетиращи и вакуумиращи машини и везни, разкри Пенев.

Прокурор Чинев добави, че четирите килограма наркотик са открити от началото на разследването, но според разпитаните свидетели са били разпространени още 5 килограма. Само четирите килограма канабис по думите възлизат на стойност от 120 хил. лв. Заедно с останалите 5 на  свободния пазар биха се изтъргували за над 1 млн. лв.

Двама от тримата са задържани за срок от 72 часа. Третият се издирва

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Кметът Христов със специален поздрав към шуменци за празника на г...
Заповед: На 14 май тези ученици няма да учат
Евакуираха петима души от горяща лаборатория в Търново, спасиха и...
Таксиметров шофьор помете пешеходка в Шумен
Нагла кражба: Две непълнолетни момчета са откраднали 800 лв. от к...
Добрата новина: Деца събират пари за съученичка, загубила родител...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).