Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Система за видеонаблюдение покрива Златни пясъци
Автор: Екип Varna24.bg 14:00 / 08.07.2014Коментари (0)680
© Varna24.bg
Архивна снимка
Система за видеонаблюдение покрива целия курортен комплекс Златни пясъци от този туристически сезон. Тя е изградена от "Златни пясъци" АД, но по-важното в случая е, че до нея пълен достъп имат служителите на Пето РПУ, което според полицията е довело до рязко спадане на кражбите и престъпленията в района.

"Системата функционира в пълната си сила от началото на този сезон. Вече е покрила целия комплекс, камерите са с много добра резолюция. Изграждането й е съгласувано с нас, като ние сме дали препоръки къде са най-горещите точки в комплекса. В момента има пълно покритие на всички улици, алеи, КПП-тата, паркингите и входовете на хотелите - навсякъде. При необходимост имаме достъп до записите, без значение къде е - на първа, втора линия, на алеята. Самите камери са много и се виждат отдалеч. Засича се всичко - в колко часа сте влезли в комплекса, къде сте отишли... По някакъв начин самият контингент се кротна." Това каза за "Черно море" началникът на Пето РПУ, главен инспектор Трайчо Георгиев.

Според него самият факт, че камерите се виждат отвсякъде, има превантивен ефект. След препоръки от полицията хотелите са изградили пропускателен режим на паркингите и достъпът вече е ограничен. А камерите следят кои автомобили влизат и излизат. Както и самите шофьори. Благодарение на системата за видеонаблюдение на КПП-тата в комплекса полицията може да следи кой влиза на Златните, накъде отива и кога си заминава. Гл. инспектор Георгиев разкри за "Черно море" интересна схема, която организирани джебчийски групи прилагали миналото лято. Уведомени предварително, че сутринта на летището пристига самолет с 300 души руснаци на почивка на Златни пясъци, те се залепяли с автомобил зад петте автобуса с чужденците и ги съпровождали до комплекса. Когато рейсовете спирали пред хотела, в суетнята по изваждането на багажа родните джебчии се смесвали с туристите и много от тях оставали без портмоне или някоя друга ценност.

Това лято се следи стриктно, когато влизат автобуси с туристи в комплекса, кои коли карат след тях и накъде отиват. Ако има съмнение, че джебчии следят рейсовете, на мястото веднага се изпраща полицейски патрул.

Камерите са нарушили спокойствието и на уличните крадци. Тъй като органите на реда разполагат със снимки на по-голяма част от контингента, те тръгнали да се маскират, слагали си перуки, променяли, доколкото могат, външния си вид, но били засичани от полицейския "Биг брадър".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: