Скален параклис сътвориха край варненско село

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:24 / 06.08.2019
1808
Скален параклис "Свети Архангел Гавраил“ изгради мобилният екип на ДГС-Провадия в една от най-живописните местности над село Венчан. Идеята е на Асен Христов, който смята, че всеки човек трябва да направи нещо хубаво през живота си, да начертае светла следа, която да остане в спомените на хората и да кара и другите да правят добрини.

Преди дни Христов и колегите му Диян Неделчев и Атанас Иванов разчистват района, поставят метален кръст над параклиса и икони. Избират големия християнски празник Преображение Господне, за да осветят скалната черква и да поставят паметна плоча. Целият екип на ДГС-Провадия се събра днес в местността "Калето“ край село Венчан, а отец Александър освети новия параклис.

До "Свети Архангел Гавраил“ се стига по пътека, която тръгва от центъра на селото, в дясно от сградата на кметството. Всеки може да запали свещ в параклиса и да се наслади на красивата природа, смята Асен Христов. Хората от мобилния екип са поставили в близост маса и пейка, за да могат да си починат туристите, които стигнат крайната цел.

Христов е решил през следващата година да изгради чешма, на място където спират много хора, за да може всеки пътник с добро да споменава горските от стопанството.

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).